onsdag, 26 august 2015 10:26

Traktor til Tanzania

I går betalte Bjørn Rosén hos Bruktbua i Elverum inn siste avdrag på traktoren som i disse dager sendes til en landbruksskole i Tanzania.

 Innsamlede midler hos Bruktbua har gjort det mulig å kjøpe inn en flunkende ny traktor som skal brukes til å opparbeide en del av jorda på eiendommen i Kibiti, Tanzania, der byggingen av en jordbruksskole starter i oktober.

Det er elverumsingen Leif Nordli som står bak prosjektet i Tanzania, og han kan fortelle at traktoren er veldig kjærkommen.

– Nærmeste landbrukstraktor er 12 mil unna landsbyen, sier han.

– 90.000 norske kroner kosta traktoren ny. Jeg har akkurat vært og betalt inn det siste avdraget, forteller Bjørn Rosén over telefon.

Mens han er på ferie er det Yonathan Noh Yohans som er iBruktbua.

– Det er en bra ting å hjelpe andre, synes Noh Yohans, som har jobbet frivillig i butikken i ett år.

Bruktbua har betalt tollregning som kom på over 80000 norske kroner, nesten like mye som traktoren kostet i Tanzania. Dette er penger som går inn i administrasjonen av statsapparatet. Selve traktoren håper vi kan benyttes av den fattige befolkningen i Kibiti, slik at lokalbefolkningen får mulighet til å brødfø seg selv og ikke behøve å flykte fra landsbygda, slik det ofte skjer når ungdom som vokser opp i bushen ikke har noe de kan sysselsette seg med.